Budgetforlig retter op på sidste års nedskæringer

Enhedslisten støtter budgetforliget for 2021. Budgettet giver 16 millioner kroner mere årligt til børn og unge. Dermed retter det op på den nedskærings-massakre, som byrådets flertal sidste år påførte skoler og daginstitutioner.  

  • Vi er tilfredse med, at byrådsflertallet dermed indrømmer, at sidste års nedskæringer var for hårde. De har indset, at vi er nødt til at forbedre forholdene for børn, pædagoger og lærere, siger Enhedslistens byrådsmedlem Benny Dall.

Sidste år gennemførte Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale millionbesparelser, der blandt andet betød, at 25 ansatte på Koldings skoler i januar i år fik en fyreseddel. Derudover blev flere stillinger sparet væk, og daginstitutionsområdet blev hårdt ramt. Det Røde Firkløver bestående af løsgænger Hanne Damm, SF og Enhedslisten tog afstand fra millionbesparelserne og stemte mod budgettet.

  • Vi er glade for, at de andre partier kommer Firkløveret i møde og lapper det hul, de selv har skabt. Men det er ikke godt nok. Problemet er ikke løst, for næste år igen kommer der nye besparelser. Det har flertallet for længst besluttet.
Sidste år protesterede Det Røde Firkløver sammen med mange forældre mod byrådets nedskæringer. I år blev der lyttet til Firkløveret. Et enigt byråd giver flere penge til børn og unge

Sidste års budgetforlig betød, at der i 2021 skal spares 15 millioner kroner på børne og unge området. Med de 16 millioner kroner ekstra, som alle partier nu er enige om, er den nedskæring udlignet, og der er en million kroner ekstra til området. Men i 2022 skal der skæres igen. Byrådsflertallet har nemlig tidligere besluttet at spare yderligere 7.5 millioner kroner i 2022. Den besparelse ønsker Enhedslisten pillet af bordet.

Flere penge til Kolding

Den udligningsreform. som Folketinget fornylig vedtog, giver flere penge til Kolding Kommune. Derudover har regeringen sammen med blandt andre Enhedslisten besluttet, at folkeskoler, vuggestuer og børnehaver skal have et løft. Det betyder øremærkede penge til kommunerne.

  • For første gang får vi hjælp af regeringen. Det viser også, at der er sammenhæng mellem det Enhedslisten foretager sig i folketinget og i byrådet i Kolding. Men vi har ikke brugt alle de ekstra penge endnu. Der kommer flere penge til januar. Med mindre der kommer en ny coronakrise, skal de penge gå til at forbedre forholdene for børn og unge i Kolding, siger Benny Dall.

Budgetforliget for 2021 giver også 80 millioner kroner til en omfartsvej syd for Kolding. Enhedslisten støtter den del af budgettet, fordi partierne samtidig har forpligtet sig til at afsætte 16 millioner kroner til forbedrede Koldings cykelstier. Pengene skal komme fra en ny forventet cykelpulje fra staten.