Idræts-valgmøde med mange facetter

Skal Kolding have et nyt stadion til 200 millioner kroner? Skal Kolding Kommune investere flere penge på, at næste års Tour de France kommer igennem byen? Skal Kolding Kommune bruge 25 millioner kroner på at tiltrække DGI’s store landsstævne – eller skal kommunen bruge 50 eller måske 100 millioner kroner på at skabe nye og forbedrede svømmefaciliteter?

Det var nogle af de mange spørgsmål, som var til livlig debat, da Kolding Idrætsråd onsdag aften havde inviteret politikere fra syv partier til kommunalvalgkampens første egentlige valgmøde i Kolding. Valgmødet fandt sted på Kolding Uddannelsescenter, og i mødet deltog et halvt hundrede frivillige og idrætsledere fra en lang række lokale idrætsforeninger i Kolding Kommune. Idrætsledere som forud for valgmødet havde deltaget i idrætsrådets repræsentantskabsmøde.

Enhedslistens Benny Dall var én af de syv politikere, som markerede sig i idrætsdebatten, og han slog indledningsvis fast, at vi i Kolding Kommune er for dårlige til i fællesskab at formulere de ambitioner vi har – også når det handler om at formulere politikken på idrætsområdet.

-Og på samme måde tror jeg også idrætsforeningerne mangler at fortælle hinanden hvilke ambitioner de hver især har. Det kunne være en god begyndelse, hvis foreningerne bliver bedre til det, lød det fra Benny Dall.

Ét af de spørgsmål, som også var til debat handler om Kolding Kommune skal bruge idrætten – ikke mindst elite-idrætten – til at brande sig som et attraktiv tilflytter-kommune.

-Jeg er faktisk ikke så meget optaget af at vi forsøger at tiltrække familier fra Frederiksberg i kraft af idrætten. Jeg er mere optaget af, at vi bliver bedre til at sælge byen og kommunen til os, som bor her i forvejen, sagde

 

Konkret nævnte Benny Dall, at idrætstilbuddene til de handicappede borgere er et område, hvor der er plads til klare forbedringer i Kolding Kommune.

– Og hvis Skovparken havde været to landsbyer – ja så havde området haft to idrætshaller. Nu er det ikke to landsbyer, og det er det eneste store boligområde, hvor der ikke er en idrætshal. Samtidig er det et område med en stor befolkningsgruppe, som har den mindste mobilitet, fordi mange, som bor her ikke har egen bil. Det er et eksempel på, at der er ulighed i idrætstilbuddene til borgerne i Kolding Kommune, sagde Benny Dall.

Han understreger også, at Enhedslisten siger nej til at bruge flere kommunale kroner til Tour de France, men til gengæld gerne bruger penge på at forbedre svømmefaciliteterne i kommunen.

-Lige nu er der 500 børn og unge, som står på venteliste til svømmeklubben. 500 børn og unge, som bliver forhindret i at dyrke den idræt de gerne vil. Derfor går vi ind for at bruge penge på at etablere nye svømmefaciliteter, understregede Benny Dall.

De øvrige deltagere i paneldebatten var Søren Rasmussen, DF, formand for fritids- og idrætsudvalget, Yrsa Mastrup, Venstre, næstformand for udvalget, Folmer Krogh, Socialdemokratiet, René N. Andersen, Konservative, Ole Damborg, SF samt Knud Nørregaard fra Det Radikale Venstre.