Kolding – de store illusioners by

Kolding bruger millioner af skattekroner på projekter, der ser flotte ud på papiret, men ender med at være store illusionsnumre.

Illusion nr. 1: Nordic Synergi Park 

Nordic Synergi Park skulle huse Nord-Europas største  innovations og videnscenter. Intet mindre!

Området der er beliggende i den sydlige del af Kolding mellem Sønderjyske Motorvej, Tankedalsvej og Hylkedalsvej, skulle ifølge byrådsflertallets planer være et lokomotiv, der ville sætte Kolding på verdenskortet.

Parken skulle blomstre og komme til at summe af liv. En skøn blanding af liberale erhverv, administration, offentlig og privat service (virksomhedsklasse 1), uddannelse, forskning, vidensbaserede erhverv, samt hotel, restaurant, idræt og kultur. her skulle skabes 38.000 nye videnstunge arbejdspladser på 20 år, og området skulle udvikle sig til nordeuropas største vækstområde for den type virksomheder. Nu 10 år senere er det svært at få øje på ret meget andet end en bar mark. Og en enkelt stor bygning, der huser TV Syd, som er områdets eneste lejer. Kolding Kommune har brugt flere millioner kroner på den illusion.

Sådan var drømmene… (som Kolding Kommune fremstillede dem i 2007

Klik på den røde tekst og se videoerne.

Sådan ser området ud lige nu….

Illusion nr 2: Outletcenteret

Et af de mest attraktive områder i Kolding midtby – tæt på Kolding Å – skulle danne ramme om et gigantisk handelsmekka i mange etager. En ren foræring til byens erhvervsliv. Outletgrunden blev solgt til Nordic Design Village. Markedsprisen på grunden var et sted omkring 100 millioner solgt for en krone. 

Sådan ser det ud 4 år senere: Ikke en eneste forretning er flyttet ind. Enhedslisten advarede fra starten om, at Outletcenteret var en illusion. Og nu begynder også flere andre byrådsmedlemmer at vakle i troen. Heldigvis.

Velkommen til virkeligheden!

Illusion nr. 3: Marina City

Denne gang bliver drømmen “helt sikkert” til noget, siger de. Byrådsflertallet, har allerede investeret 7 millioner kroner i Marina City , selvom der endnu ikke er givet en miljøgodkendelse. En VVM redegørelse er forudsætningen for, at Marina City overhovedet kan få tilladelse til at gå igang.

Realisering af Marina City forudsætter godkendelser fra Miljøstyrelsen og Kystdirektoratet som endnu ikke foreligger. Alligevel har alle andre partier end Enhedslisten i budgettet for 2018-21 besluttet sig for at investere godt en kvart milliard i projektet. Startende med en investering i 2018 på 7 millioner.
Enhedslisten vil gerne være med til at realisere boligbyggeri på Marina Syd. Men der skal være hold i planerne, og kommunen skal have medejerskab til projektet så det ikke bliver en foræring til projektmagere.

Enhedslisten vil ikke kaste borgernes penge ud til flere luftige projekter. Derfor mener vi, at før der kan blive tale om at bruge flere penge på Marina City, skal der foreligge en miljøgodkendelse. Sålænge det ikke er sket, betragter vi Marina City som endnu en illusion – et fatamorgana.