Læg Marina City i graven en gang for alle

Tidligere byrådsmedlem Benny Dall opfordrer byrådet til at skrotte Marina City. Her kan du læse det læserbrev, han har sendt til JydskeVestkysten:

Marina City har udviklet sig fra at være et dyrt, ufolkeligt og miljøskadeligt prestige projekt til at være en farce. Stop det nu.

Koldings byråd har kastet ufatteligt mange millioner kroner ind i undersøgelser og ansøgninger, der alle har det til fælles, at myndighederne har skrottet dem. Heldigvis. For projektet er et misfoster. Men Kolding Kommune vil bare lave endnu flere undersøgelser og bruge endnu flere penge.

Da Enhedslisten i sidste byrådsperiode sad i byrådet, var vi det eneste parti, der stemte imod Marina City. Nu opfordrer jeg det nuværende byråd til helt at skrotte projektet. Det er der flere gode grunde til:

Der er allerede rigeligt med højhuse i Tved. Tænk dog på de mennesker, der bor der i forvejen. Mange af dem bor i almene boliger til en rimelig husleje. Har de ikke ret til en smule natur i stedet for grimme betontårne?

Opgravet Marina City slam bør ikke klappes ud for Trelde Næs. Vores fjorde og Lillebælt er hårdt ramt i forvejen. I København har miljøstyrelsen efter folkeligt og svensk pres afvist at give prestigeprojektet Lynetteholmen tilladelse til at dumpe miljøskadeligt bundslam i Øresund. Lad os håbe, det danner præcedens, så Kolding heller aldrig får klapningstilladelse.

Efter syv år har Marina City stadig ikke fået en eneste af de vigtige tilladelser på plads. Planmyndighederne har trukket lokalplanen tilbage. Der mangler en anlægstilladelse. Miljømyndighederne har gang på gang afvist at give klapningstilladelse og kræver nye prøver.

Projektet hænger i laser. Lad nu være med at bruge flere millioner på at gennemtrumfe det. Brug i stedet pengene til gavn for Koldings borgere.