Når blå blok bestemmer, vinder byggematadorer over naturen

Kommentar fra byrådsmedlem, Benny Dall (liste Ø):

Koldings byrådsflertal er blåt. Det betyder, at naturen, miljøet og borgerne taber til hensynet til byggematadorer og store prestigeprojekter.

Netop nu har vi to eksempler på det.

Danmarks Naturfredningsforening har klaget over byrådsflertallets planer om et større boligbyggeri på den gamle vandværksgrund på Stadionallé.  Det forstår vi godt i Enhedslisten. Der skal opføres 86 boliger i syv blokke i op til 16 meters højde. Det er imod beboernes ønsker, og det ligger lige op til et smukt naturområde i Kolding Ådal. Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og løsgænger Hanne Dam har stemt imod.

Byrådsflertallet vil fortsætte med at dumpe forurenet havneslam i Lillebælt, selvom området lider af mangel på fisk. Mere havneslam i Lillebælt modarbejder direkte de store og flotte planer om Sund Vejle Fjord, Bælt i Balance og Naturpark Lillebælt. Projekter, der for mange millioner kroner skal genoprette miljøet i Lillebælt. Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Merete Due Paarup fra Radikale Venstre er imod at dumpe havneslam. Det bør i stedet tørres og genanvendes.

Er der forskel på de røde og blå? Ja, det er der!