Vær med til at fejre Erik den Røde

 

Han er skrivelysten, rejselysten og svømmelysten. Han er aktivist, venstreorienteret og antiautoritær. Han er  svømmer, cyklist og tidligere folketingsmedlem. Navnet er Voss…. Erik Voss

Erik den Røde bliver 70 år, og det fejrer Enhedslisten lørdag d. 11. maj i lokalerne på Agtrupvej 51 C fra klokken 11-14. Der er tapas, vin, øl mm. Alle, der har lyst til at være med, er velkomne.

Der er rigtig mange, der kender Erik Voss. Man kan se ham dagligt suse gennem Kolding på sin cykel. To gange i ugen svømmer han i Kolding Fjord. Han skriver mange læsebreve. Og han har sat utallige plakater – for utallige arrangementer-  op i Koldings bymidte.

Erik Voss er cand. mag. og har undervist i 32 år på IBC i Kolding. Han skriver bøger om det, der interesserer ham. Det er blandt andre blevet til “LO Kolding 125 år”, “Turen går til Sydvestkvarteret”, “Fra fiskerleje til forstad” og “Kolding kæmper”, en kavalkade af beretninger om modstandskampen i Kolding. Og inden længe kommer den næste bog. Den kommer til at handle om Koldings nye badebro og “Hop i Fjorden”.

Han blev student i det Herrens år 1968. Mon ikke hans antiautoritære stil stammer fra den tid? Han har været medlem af Enhedslisten siden venstrefløjen i 1989 gik fra splittelse til sammenhold og dannede liste Ø. I 1997 var han i en kort periode vikar i Folketinget.

Hvorfor blev Erik Voss venstreorienteret? Det gjorde han, fordi han med egne ord tror på, at “en dag må menneskenes børn da blive klogere og arbejde sammen i stedet for at bekrige hinanden”.

Det håb og den tro på det bedste i mennesker vil vi gerne fejre sammen med Erik Voss og alle andre, der har lyst til at være med.