Sang og menneskekæde mod islamfjendsk demonstration i Skovparken

Organisationen Stram Kurs fik ikke held med at provokere beboerne i Skovparken, da organisationens leder, Rasmus Paludan var i Kolding for at markere sine højrenationale synspunkter.

På initiativ af blandt andre Karina Lorentzen, SF mødte en række beboere og andre fra Kolding frem for at danne en menneskekæde mod had. Menneskekæden dannede et symbolsk værn om Skovparken, mens den islamfjendske demonstration fandt sted et stykke derfra ved sygehusets parkeringsplads.

Vi skal finde løsninger istedet for at skabe had, siger Elmira Husejnovic

En af deltagerne i menneskekæden var Elmira Husejnovis. Hun havde ikke hørt om Stram Kurs før en af hendes drenge viste hende en video med Paludan fra Stram Kurs, og så gik det op for hende, at mange unge ser de islamfjendske videoer på YouTube.

  • Det er meget farligt, fordi de unge reagerer meget med følelserne, og nogle synes måske, at han er sej, og de forstår slet ikke, hvad han siger. Jeg synes, det er vigtigt at gå imod had og provokationer, for det bidrager ikke til løsninger.

Forud for arrangementet udtalte Rasmus Paludan til JydskeVestkysten, at “der er en stor ghetto, der hedder Skovparken, og derfor er det superrelevant for os at komme her og demonstrere mod stedets kriminelle samfundstabere”.

Rasmus Paludan og nogle få støtter rejser i øjeblikket rundt til en række byer og stiller sig op med islamfjendske synspunkter i de såkaldte ghetto-områder. Formålet er at provokere beboerne. Stram Kurs optager det på video og lægger udvalgte klip op på YouTube, hvor mange unge ser det.

  • Det er vigtigt for mig at vise etniske danske drenge, som skal leve sammen med mine drenge og andre drenge herfra, at de ikke skal lade sig provokere af Palludan.  sagde Elmira Husejnovis.

Stram Kurs vil forbyde islam i Danmark og går desuden så vidt, at de vil tage det danske statsborgerskab fra udlændinge, der allerede har opnået statsborgerskab.

I følge politiet deltog højst ti personer i den islamfjendske demonstration, mens omkring 300 deltog i en moddemonstration, hvor unge fra Skovparken tog diskussionen op med Rasmus Paludan. Ingen lod sig provokere. Det hele foregik fredeligt, og politiet foretog hverken anholdelser eller sigtelser.