Enhedslistens har sat fingeraftryk på kommunens budget

Enhedslisten forsøgte i budgetforhandlingerne at dreje Koldings budget for 2018 og de kommende år i en mere solidarisk retning til gavn for blandt andet børnene. Det lykkedes ikke i tilstrækkelig grad. Alligevel har Enhedslisten haft indflydelse.

På Enhedslistens initiativ bliver der bevilliget flere penge til udviklingshæmmede børn på Vonsild specialcenter og til at forbedre skoledagen på Marielundskolen.

Specialcenter Marielundskolen får godt 3.5 millioner kroner ekstra i 2018 og 2019. Pengene skal gå til ombygning af skolen til gavn for såkaldt “udadrettede” elever. Det betyder, at skolen bliver ombygget, så de fysiske rammer passer bedre til at hjælpe elever, der har særlige vanskeligheder og af og til reagerer voldsomt.

Udbygning af Vonsild specialcenter, bliver sat i gang til næste år. I 2019 bygges der for 12.5 millioner kroner og i 2020 for 14 millioner kroner. Vonsild specialcenter underviser fysisk og psykisk udviklingshæmmede elever.

  • Der er tale om en hårdt tiltrængt udvidelse. Det har længe været planlagt, og selvom der har været enighed om udbygningen, så er det hele tiden blevet udskudt. Det er vores fortjeneste, at det nu endelig sker. Vi har i budgetforhandlingerne stået fast på, at nu skal det igang. Og selvom vi til sidst forlod forhandlingerne, har forligspartierne fastholdt forslaget, siger Enhedslistens byrådsmedlem, Benny Dall.

De to forslag, som Liste Ø fik sat på dagsordenen, er kun en meget lille del af det kommende budget, som Enhedslisten stemmer nej til på grund af besparelser og skattelettelse til erhvervslivet.