Støtte til velfærdens helte

Der var fuld aktivitet på Axeltorv lørdag. Mens jordmødrene serverede jordmoderkaffe, bagte Enhedslistens byrådsmedlem, Benny Dall pandekager. Begge arrangementer handlede om støtte til de offentlige ansattes krav til en ny overenskomst.

Enhedslistens byrådsmedlem, Benny Dall gav i en tale de offentligt ansatte sin fulde støtte.

  • Vi mener, at de offentlige ansatte yder en kæmpe indsats. De fortjener at få en bedre løn, der matcher det private arbejdsmarked. Og de fortjener at have betalt frokostpause. Ofte arbejder de jo, selvom de har pause. For eksempel springer pædagogerne altid til, så snart børnene har brug for dem. Uanset om de har pause eller ej. Og lærerne fortjener at få en aftale om deres arbejdstid i stedet for det nuværende diktat.

Liste Ø har tidligere i byrådet foreslået, at Kolding Kommune trækker sin opbakning til arbejdsgivernes omfattende lockout tilbage. Forslaget blev afvist. Hverken de borgerlige eller Socialdemokratiet ville støtte det.

Radikal opbakning

Der var tværpolitisk opbakning til de offentlige ansatte. Nils Sjøberg fra Radikale Venstre i Kolding var også mødt op. Han gav i sin tale fuld støtte til hverdagens helte:

  • Det handler om mennesker. Respekt for mennesker. Mennesker som hver dag gør en forskel. Respekt for det arbejde, der får Danmark til at hænge sammen. Det handler om vores hverdag. Om at få det hele til at hænge sammen. Så kære Sophie Løhde, du kan ikke undvære pædagogerne, lærerne, sosuerne, sygeplejerskerne, lægerne og HK’erne – og de mange andre, som gør en kæmpe indsats – hver dag – året rundt.

Pandekagerne gik som varmt brød. Benny Dall havde selv blandet dejen, og der var mindst to til hver:

  • Een pandekage er simpelthen for lidt. Her i Enhedslisten vil vi ikke være med til at underbyde!

fotos fra dagens aktion, samt efterfølgende møde i Enhedslistens FRU Syddanmark. (Fagligt regionsudvalg)